Вовед и решавање проблеми на вакуумскиот суперполнач

Разликата помеѓу вакуумскиот компресор и вакуумскиот засилувач е дека вакуумскиот засилувач се наоѓа помеѓу педалата на сопирачката и главниот цилиндер на сопирачката, што се користи за зголемување на газењето на возачот на главниот цилиндер; додека вакуумскиот суперполнач се наоѓа во цевководот помеѓу главниот цилиндар на сопирачката и цилиндерот на сопирачката, кој се користи за зголемување на излезниот притисок на маслото на главниот цилиндер и за зголемување на ефектот на сопирање.

Вакуумскиот компресор е составен од вакуумски систем и хидрауличен систем, кој е уред за притисок на хидрауличниот систем за сопирање.

Вакуумскиот компресор најчесто се користи кај возилата со хидраулични сопирачки со средна и лесна сопирачка. Врз основа на хидрауличниот систем за сопирање со двојна цевка, вакуумски компресор и сет на вакуумски засилувачки систем составен од вакуумски обратен вентил, вакуумски цилиндар и вакуумски цевковод се додаваат како извор на сила на силата на сопирање, за да се подобри перформансите на сопирање и намалување на контролната сила на сопирање. Не само што го намалува интензитетот на трудот на возачот, туку и ја подобрува безбедноста.

Кога вакуумскиот компресор се распаѓа и работи лошо, тоа често доведува до откажување на сопирачките, откажување на сопирачките, влечење на сопирачките и така натаму.

Вакуумскиот компресор на хидрауличната сопирачка е скршен, а причините се следни:

Ако клипот и кожниот прстен на помошниот цилиндар се оштетени или обратниот вентил не е добро затворен, течноста за сопирачките во комората за висок притисок одеднаш ќе тече назад во комората со низок притисок долж работ на престилка или патен вентил за време на сопирањето. Во тоа време, наместо да врши сила, педалот ќе се повлече поради повратниот проток на течноста за сопирачките под висок притисок, што ќе резултира со откажување на сопирачката.

Отворањето на вакуумскиот вентил и вентилот за воздух во контролниот вентил ја контролира гасната ѕвезда што влегува во комората за горење, односно отворањето на вентилот за вакуум и вентилот за воздух директно влијае на ефектот на горење. Ако седиштето на вентилот не е цврсто затворено, количината на воздух што влегува во комората за засилување е недоволна, а комората за вакуум и воздушната комора не се цврсто изолирани, што резултира со намален ефект на горење и неефикасно сопирање.

Ако растојанието помеѓу вакуумскиот вентил и вентилот за воздух е премало, времето на отворање на вентилот за воздух заостанува, степенот на отворање се намалува, ефектот на притисок е бавен и ефектот на горење е намален.

Ако растојанието е преголемо, отворот на вакуумскиот вентил не е доволно кога ќе се ослободи сопирачката, што ќе предизвика сопирачката да се повлече.


Време на објавување:09-22-2022
  • Претходно:
  • Следно:
  • Оставете ја вашата порака