Работен принцип на засилувачот на моќната сопирачка

Вакуумскиот засилувач го користи принципот на вшмукување воздух кога работи моторот, со што се создава вакуум на првата страна од засилувачот. Како одговор на разликата во притисокот од нормалниот воздушен притисок од другата страна, разликата во притисокот се користи за зајакнување на потисокот на сопирањето.

Ако има дури и мала разлика во притисокот помеѓу двете страни на дијафрагмата, поради големата површина на дијафрагмата, сепак може да се генерира голем потисок за да се турка дијафрагмата до крај со низок притисок. При сопирање, системот за засилување на вакуум го контролира и вакуумот што влегува во засилувачот за да ја придвижи дијафрагмата и ја користи шипката за туркање на дијафрагмата за да му помогне на човекот да стапне и да ја турка педалата на сопирачката низ уредот за комбиниран транспорт.

Во неработна состојба, повратната пружина на шипката за туркање на контролниот вентил ја турка шипката за туркање на контролниот вентил до положбата за заклучување на десната страна, а приклучокот за вакуумски вентил е во отворена состојба. Пружината на контролниот вентил прави тесно контакт на чашката на контролниот вентил и седиштето на вентилот за воздух, со што се затвора отворот на вентилот за воздух.

Во тоа време, вакуумската гасна комора и комората за примена на гасот на засилувачот се комуницираат со каналот на комората за примена на гас преку каналот на комората за вакуум гас на телото на клипот преку шуплината на контролниот вентил и се изолирани од надворешната атмосфера. Откако ќе се запали моторот, вакуумот (негативен притисок на моторот) на влезниот колектор на моторот ќе се зголеми на -0,0667mpa (односно, вредноста на воздушниот притисок е 0,0333mpa, а разликата во притисокот со атмосферскиот притисок е 0,0667mpa ). Последователно, бустер вакуумот и вакуумот на комората за апликација се зголемија на -0,0667mpa, и тие беа подготвени да работат во секое време.

При сопирање, педалата на сопирачката се притиска, а силата на педалот се засилува со рачката и делува на шипката за туркање на контролниот вентил. Прво, повратната пружина на шипката за туркање на контролниот вентил е компресирана, а шипката за туркање на контролниот вентил и колоната на вентилот за воздух се движат напред. Кога шипката за туркање на контролниот вентил се движи напред до положбата каде што чашата на контролниот вентил контактира со седиштето на вентилот за вакуум, отворот на вентилот за вакуум е затворен. Во тоа време, бустер вакуумот и комората за апликација се одвоени.

Во тоа време, крајот на столбот на вентилот за воздух само контактира со површината на реакциониот диск. Додека шипката за туркање на контролниот вентил продолжува да се движи напред, отворот на вентилот за воздух ќе се отвори. По филтрирањето на воздухот, надворешниот воздух влегува во комората за апликација на засилувачот преку отворот на вентилот за отворен воздух и каналот што води до комората за примена на воздухот и се генерира серво сила. Бидејќи материјалот на реакционата плоча има потреба од физичко својство за еднаков единичен притисок на напрегнатата површина, серво силата се зголемува во фиксна пропорција (сооднос на серво сила) со постепено зголемување на влезната сила на шипката за туркање на контролниот вентил. Поради ограничувањето на ресурсите на серво сила, кога ќе се достигне максималната серво сила, односно кога вакуумскиот степен на комората за примена е нула, серво силата ќе стане константа и повеќе нема да се менува. Во тоа време, влезната сила и излезната сила на засилувачот ќе се зголемат за иста количина; кога сопирачката е откажана, шипката за туркање на контролниот вентил се движи наназад со намалувањето на влезната сила. Кога ќе се достигне максималната точка на засилување, откако ќе се отвори отворот на вентилот за вакуум, ќе се поврзат бустер вакуумот и воздушната комора за апликација, степенот на вакуум на комората за нанесување ќе се намали, серво силата ќе се намали и телото на клипот ќе се движи наназад . На овој начин, како што влезната сила постепено се намалува, серво силата ќе се намалува во фиксна пропорција (сооднос на серво силата) додека сопирачката целосно не се ослободи.


Време на објавување:09-22-2022
  • Претходно:
  • Следно:
  • Оставете ја вашата порака