Prezantimi dhe zgjidhja e problemeve të superngarkuesit vakum

Dallimi midis superngarkuesit vakum dhe përforcuesit të vakumit se përforcuesi i vakumit ndodhet midis pedalit të frenimit dhe cilindrit kryesor të frenave, i cili përdoret për të rritur shkallën e shoferit në cilindrin kryesor; ndërsa superngarkuesi i vakumit ndodhet në tubacionin midis cilindrit kryesor të frenimit dhe cilindrit skllav, i cili përdoret për të rritur presionin e vajit në dalje të cilindrit kryesor dhe për të rritur efektin e frenimit.

Mbushësi me vakum përbëhet nga sistemi vakum dhe sistemi hidraulik, i cili është pajisja e presionit të sistemit hidraulik të frenimit.

Mbushësi me vakum përdoret kryesisht në automjetet me frena hidraulike të mesme dhe të lehta. Mbi bazën e sistemit hidraulik të frenimit me dy tuba, si burim i forcës së forcës së frenimit shtohen një mbingarkues vakum dhe një grup i sistemit përforcues të vakumit i përbërë nga një valvul kontrolli vakumi, një cilindër vakumi dhe një tubacion vakumi si burim i forcës së forcës frenuese, në mënyrë që të rritet performanca e frenimit dhe zvogëlimi i forcës së kontrollit të frenimit. Jo vetëm redukton intensitetin e punës së shoferit, por gjithashtu përmirëson sigurinë.

Kur superngarkuesi me vakum prishet dhe funksionon keq, shpesh çon në dështim të frenave, dështim të frenave, zvarritje të frenave etj.

Mbushësi vakum i frenave hidraulike është i prishur dhe shkaqet janë si më poshtë:

Nëse pistoni dhe unaza prej lëkure e cilindrit ndihmës janë dëmtuar ose valvula e kontrollit nuk është e mbyllur mirë, lëngu i frenave në dhomën e presionit të lartë do të rrjedhë papritur përsëri në dhomën e presionit të ulët përgjatë skajit të platformës ose një valvula e rrugës gjatë frenimit. Në këtë kohë, në vend që të ushtrojë forcë, pedali do të tërhiqet për shkak të rrjedhjes së prapme të lëngut të frenave me presion të lartë, duke rezultuar në dështimin e frenave.

Hapja e valvulës së vakumit dhe valvulës së ajrit në valvulën e kontrollit kontrollon yllin e gazit që hyn në dhomën e pas djegies, domethënë hapja e valvulës së vakumit dhe valvulës së ajrit ndikon drejtpërdrejt në efektin e pas djegies. Nëse sedilja e valvulës nuk është e mbyllur fort, sasia e ajrit që hyn në dhomën e përforcuesit është e pamjaftueshme dhe dhoma e vakumit dhe dhoma e ajrit nuk janë të izoluara fort, duke rezultuar në uljen e efektit pas djegies dhe frenim joefektiv.

Nëse distanca midis valvulës së vakumit dhe valvulës së ajrit është shumë e vogël, koha e hapjes së valvulës së ajrit mbetet prapa, shkalla e hapjes zvogëlohet, efekti i presionit është i ngadaltë dhe efekti i pas djegies zvogëlohet.

Nëse distanca është shumë e madhe, hapja e valvulës së vakumit nuk mjafton kur lirohet frena, gjë që do të bëjë që frena të zvarritet.


Koha e postimit:09-22-2022
  • E mëparshme:
  • Tjetër:
  • Lini Mesazhin Tuaj