Parimi i punës së përforcuesit të frenave të fuqisë

Përforcuesi i vakumit përdor parimin e thithjes së ajrit kur motori është duke punuar, i cili krijon vakum në anën e parë të përforcuesit. Në përgjigje të ndryshimit të presionit të presionit normal të ajrit në anën tjetër, diferenca e presionit përdoret për të forcuar shtytjen e frenimit.

Nëse ka edhe një ndryshim të vogël presioni midis dy anëve të diafragmës, për shkak të zonës së madhe të diafragmës, mund të gjenerohet ende një shtytje e madhe për ta shtyrë diafragmën deri në fund me presion të ulët. Gjatë frenimit, sistemi i përforcuesit të vakumit kontrollon gjithashtu vakumin që hyn në përforcues për të bërë diafragmën të lëvizë dhe përdor shufrën shtytëse në diafragmë për të ndihmuar njeriun të shkelë dhe të shtyjë pedalin e frenave përmes pajisjes së transportit të kombinuar.

Në gjendjen jo funksionale, susta kthyese e shufrës së shtytjes së valvulës së kontrollit e shtyn shufrën e shtytjes së valvulës së kontrollit në pozicionin e kyçjes në anën e djathtë dhe porta e valvulës së vakumit është në gjendje të hapur. Susta e valvulës së kontrollit bën kontaktin e ngushtë të kupës së valvulës së kontrollit dhe sediljes së valvulës së ajrit, duke mbyllur kështu portën e valvulës së ajrit.

Në këtë kohë, dhoma e gazit vakum dhe dhoma e gazit të aplikimit të përforcuesit komunikohen me kanalin e dhomës së gazit të aplikimit përmes kanalit të dhomës së gazit vakum të trupit të pistonit përmes zgavrës së valvulës së kontrollit dhe janë të izoluara nga atmosfera e jashtme. Pas ndezjes së motorit, vakuumi (presioni negativ i motorit) në kolektorin e marrjes së motorit do të rritet në -0.0667mpa (d.m.th., vlera e presionit të ajrit është 0.0333mpa, dhe diferenca e presionit me presionin atmosferik është 0.0667mpa ). Më pas, vakuumi përforcues dhe vakuumi i dhomës së aplikimit u rritën në -0.0667mpa, dhe ata ishin gati për të punuar në çdo kohë.

Gjatë frenimit, pedali i frenimit shtypet dhe forca e pedalit përforcohet nga leva dhe vepron në shufrën shtytëse të valvulës së kontrollit. Së pari, susta e kthimit e shufrës së shtytjes së valvulës së kontrollit është e ngjeshur dhe shufra e shtytjes së valvulës së kontrollit dhe kolona e valvulës së ajrit lëvizin përpara. Kur shufra shtytëse e valvulës së kontrollit lëviz përpara në pozicionin ku kupa e valvulës së kontrollit kontakton sediljen e valvulës së vakumit, porta e valvulës së vakumit mbyllet. Në këtë kohë, vakuumi përforcues dhe dhoma e aplikimit janë të ndara.

Në këtë kohë, fundi i kolonës së valvulës së ajrit vetëm kontakton sipërfaqen e diskut të reagimit. Ndërsa shufra shtytëse e valvulës së kontrollit vazhdon të ecë përpara, porta e valvulës së ajrit do të hapet. Pas filtrimit të ajrit, ajri i jashtëm hyn në dhomën e aplikimit të përforcuesit përmes portës së valvulës së ajrit të hapur dhe kanalit që çon në dhomën e ajrit të aplikimit dhe gjenerohet forca servo. Për shkak se materiali i pllakës së reagimit ka kërkesën e vetive fizike të presionit të barabartë të njësisë në sipërfaqen e stresuar, forca servo rritet në një proporcion fiks (raporti i forcës servo) me rritjen graduale të forcës hyrëse të shufrës shtytëse të valvulës së kontrollit. Për shkak të kufizimit të burimeve të forcës servo, kur të arrihet forca maksimale e servo, domethënë kur shkalla e vakumit të dhomës së aplikimit është zero, forca servo do të bëhet konstante dhe nuk do të ndryshojë më. Në këtë kohë, forca hyrëse dhe forca dalëse e përforcuesit do të rriten me të njëjtën sasi; kur frena anulohet, shufra shtytëse e valvulës së kontrollit lëviz prapa me uljen e forcës hyrëse. Kur arrihet pika maksimale e rritjes, pasi të hapet porta e valvulës së vakumit, vakuumi i përforcuesit dhe dhoma e ajrit të aplikimit janë lidhur, shkalla e vakumit të dhomës së aplikimit do të ulet, forca e servo do të ulet dhe trupi i pistonit do të lëvizë prapa. . Në këtë mënyrë, ndërsa forca hyrëse zvogëlohet gradualisht, forca servo do të ulet në një proporcion fiks (raporti i forcës servo) derisa frena të lirohet plotësisht.


Koha e postimit:09-22-2022
  • E mëparshme:
  • Tjetër:
  • Lini Mesazhin Tuaj